Hemsidor

Varför ska man ha en hemsida?

Idag är det en självklarhet att varje företag, organisation och förening har en hemsida och en e-postadress. För att ha en hemsida behöver man ha ett domännamn (domännamnet blir adressen till hemsidan) och ett webbhotell – vi på Kayenne kan hjälpa till med det.

Hemsidan är en presentation av ert företag och era tjänster/produkter dygnet runt, året om! Företagets hemsida är dessutom tillgänglig över större delen av världen för nästan vem som helst, när som helst. Att ha en hemsida är relativt billigt i jämförelse med annonskostnader, så ta vara på möjligheten att faktiskt presentera och marknadsföra företaget eller organisationen/föreningen på er hemsida så att det fångar besökarens uppmärksamhet! Berätta vad ni är bra på och vad som skiljer er från konkurrenterna! Berätta om erbjudanden och vad som är aktuellt hos er! Hemsidan är företagets skyltfönster 24/7 och bör därför vara lockande, tilltalande, informativ och representativ – men framför allt också uppdaterad med aktuell information! En hemsida som inte är uppdaterad och kanske dessutom intetsägande lämnas snart av besökaren … Gör inte det misstaget utan se istället till att din hemsida är så pass bra att besökaren stannar kvar och sedan kommer ihåg ditt företag!

Hemsidans innehåll

Innehållet på hemsidan är naturligtvis avgörande men presentationen av innehållet har stor betydelse. Vårt fokus är att få fram en balans mellan hemsidans upplägg, bilder, färger/nyanser, texter, logotyp etc. så att helheten harmonierar och stämmer överens. Det ska vara en bra struktur, snyggt och samtidigt visa på seriositet.

Att en bild säger mer än tusen ord är väl känt och just därför bör man vara selektiv med bildmaterialet till hemsidan. Snyggt bildmaterial säljer! Även textmaterialet är viktigt. Oavsett vad texten handlar om är målet att beskriva varan eller tjänsten så pass fångande så att läsaren blir nyfiken, intresserad och vill veta mer.

Hemsidan är företagets skyltfönster 24/7

Syns man inte, så finns man inte …

Under de senaste åren har internettillgången i Sverige legat stabilt på strax över 90 procent och 82 procent använder internet dagligen. 78 procent av befolkningen kopplar upp sig via mobilen och 65 procent gör det varje dag. Ofta söker man efter information om företag och deras varor eller tjänster och man förväntar sig då att hitta företagets hemsida. Därefter gör man sedan eventuella val utifrån det intryck man har fått av företagets hemsida och profil. Som bekant får man ingen andra chans att göra ett första intryck – och därför är det så viktigt att hemsidan gör ett bra första intryck på besökare, eftersom besökare är potentiella kunder!

Hjälp med hemsidan

Kanske har ni själva inte tiden eller kunskapen att ordna en egen hemsida? Då kan vi i så fall hjälpa er med det! Vi utformar responsiva hemsidor – dvs hemsidor som är mobilanpassade – och tillsammans går vi igenom vad hemsidan ska innehålla och hur den ska vara uppbyggd. I dialogen med er undviker vi, så långt det är möjligt, att använda alltför krångliga termer, så att kommunikationen blir lättförståelig och enkel. Om ni redan har en hemsida men behöver hjälp med uppdateringar, redigering av bilder eller bearbetning av texter kan vi hjälpa till med det. Vi författar även texter från grunden.

WordPress

Om hemsidan är utformad i WordPress är det viktigt att hålla designteman, system och plugins uppdaterade och att man löpande installerar de uppdateringar som regelbundet släpps, så att hemsidan har bästa möjliga funktion. Med vårt servicepaket sköter vi de uppdateringar som regelbundet behöver göras i WordPress för att hemsidan ska fungera optimalt.

Vi är den lilla webbyrån med humana priser och tycker att det ska kännas enkelt och roligt för kunden att ha en snygg, mobilanpassad hemsida! Om ni vill veta mer så tveka inte att kontakta oss – beskriv vad ni behöver hjälp med, så ger vi förslag på vad vi kan hjälpa till med.

Vi ser fram emot att höra från er!